شورای امنیت سازمان ملل در گزارش تازه فاش کرد که طالبان روابط خود با القاعده را حفظ کرده و سازمان القاعده هشت کمپ آموزشی جدید در افغانستان ایجاد کرده است.
چهار کمپ القاعده در ولایتهای غزنی، لغمان، پروان و ارزگان ایجاد شده و این سازمان یک انبار تسلیحاتی در پنجشیر ایجاد کرده است.
روابط طالبان با القاعده همچنان نزدیک است
در گزارش شورای امنیت گفته شده که روابط طالبان و القاعده همچنان نزدیک است و این گروه توانسته خود را در یک حالت «نگهدارنده» در افغانستان تحت کنترول طالبان حفظ کند.
طبق گزارش، مقامهای ارشد القاعده در افغانستان حضور دارند و این گروه همچنان تهدیدی برای این کشور و فراتر از آن است.
شورای امنیت سازمان ملل نوشت که طالبان در تلاش کمتر دیده شدن روابط خود با القاعده است.
در گزارش آمده که برخی فرماندهان عملیاتی طالبان روش کار و ایدئولوژی مشترک با القاعده دارند، اما جاهطلبی جهانی این گروه را ندارند.
شورای امنیت نوشت که تلاشهای طالبان برای محدود کردن برخی فعالیتهای القاعده، منجر به ایجاد اختلاف میان این دو گروه نیز شده است.
با این حال در گزارش آمده که اعضای باقیمانده و قدیمی القاعده در افغانستان توانایی برنامهریزی و سازماندهی حملات بزرگ را ندارند. یک عضو شواری امنیت گفته که تعداد رهبران ارشد القاعده در افغانستان که روابط تاریخی با طالبان دارند، کمتر از ده تن است.
همچنین در گزارش آمده که شماری از کشورهای عضو شورای امنیت، درباره افرادی سخن زدند که گفته میشود برای برقراری ارتباط میان سیفالعدل، رهبر القاعده «مستقر در ایران» و سایر اعضای ارشد آن در افغانستان، از جمله عبدالرحمن الغامدی، سفر کردهاند. با این حال، یک کشور عضو حضور اعضای القاعده در ایران را رد کرده است.
در گزارش همچنین آمده که شش تن اعضای القاعده برای پیوستن به واحد «کتیبه عمر فاروق» تحت رهبری «ابواخلاص المصری» به شرق افغانستان منتقل شدهاند.
هشت کمپ آموزشی جدید و مدرسههای القاعده در افغانستان
شورای امنیت سازمان ملل در گزارش خود همچنین فاش کرد که القاعده هشت کمپ آموزشی جدید در افغانستان ایجاد کرده است.
بنابر این گزارش، چهار کمپ القاعده در ولایتهای غزنی، لغمان، پروان و ارزگان ایجاد شده و این سازمان یک انبار تسلیحاتی جدید نیز در پنجشیر ایجاد کرده است.
طبق این گزارش، حکیم المصری، از اعضای القاعده مسئول کمپهای آموزشی و آموزش بمبگذاری انتحاری برای اعضای تحریک طالبان پاکستان در کنر است.
شورای امنیت همچنین نوشت که پنج مدرسه القاعده در ولایتهای لغمان، کنر، ننگرهار، نورستان و پروان فعالیت دارند. گروه القاعده همچنین تاسیساتی را در ولایتهای هلمند، هرات، فراه و کابل در اختیار دارد.
تحریک طالبان پاکستانی از طالبان افغانستان بستههای کمکی دریافت میکند
شورای امنیت سازمان ملل در گزارش جدیدی نوشته چندین حمله تحریک طالبان پاکستانی از داخل افغانستان حمایت شده است.
در گزارش همچنین آمده است که شماری از فرماندهان تیتیپی و خانوادههای آنها، بستههای کمکی منظم از سوی طالبان دریافت میکنند.
شورای امنیت در این گزارش که نهم دلو منتشر شده، از افزایش تعداد اعضای طالبان که به تیتیپی پیوستهاند، خبر داده است.
طبق این گزارش، برخی اعضای گروه طالبان افغان حمایت از تحریک طالبان پاکستانی را «وجیبه دینی» خود میدانند.
در گزارش گفته شده «پیشرفت قابل توجه افزایش شهرودان افغان» در صفوف تحریک طالبان پاکستانی ارزیابی شده است.
در گزارش آمده که گروه طالبان افغان عموماً با اهداف تحریک طالبان پاکستانی همنوا اند.
شورای امنیت همچنین گفت که القاعده نیز علاوه بر ارائه تجهیزات و تسلیحات به تحریک طالبان پاکستانی، به آموزش نیروهای این گروه برای اجرای عملیاتهای برونمرزی کمک کرده است.
در این گزارش آمده که بازداشت کوتاهمدت ۷۰ تا ۲۰۰ تن از اعضای تحریک طالبان پاکستانی به دست طالبان افغان و جابهجایی آنها در شمال افغاستان، به خاطر منحرف کردن فشارهای اسلامآباد مبنیبر مهار تیتیتی در افغانستان صورت گرفته است.
طبق این گزارش، تحریک طالبان پاکستانی علاوه بر عملیات ضدپاکستان، دست به ترور شماری از افراد طالبان نیز زده است که به داعش خراسان پیوستهاند.
تهدیدات داعش
شورای امنیت در گزارش خود ارزیابی کرده که به رغم از دست دادن قلمرو و همچنین تلفات، فرسایش نیروها از جمله رهبران بلندپایه و در سطح میانه، داعش همچنان تهدیدی برای افغانستان و منطقه است.
اهداف گروه داعش در افغانستان در نخست شیعیان، در رده دوم طالبان و سپس غیرنظامیاناند.
شورای امنیت گفته که حملههای داعش در نتیجه فشارهای طالبان و نفوذ «خوب» این گروه بر داعش خراسان کاهش یافته است. با این حال، طبق گزارش داعش نیز نفوذ قابل توجهی در میان طالبان دارد.
در گزارش آمده که به رغم اینکه طالبان ادعا میکنند داعش را شکست دادهاند، این گروه به حملات خود در افغانستان ادامه داده است.
شورای امنیت نوشت که در میان رهبری طالبان در مورد چگونگی برخورد با داعش و «سلفیستهای» همنوا با آن، اختلاف نظر وجود دارد.
برپایه گزارش، گروه داعش اما با استقبال از نیروهای غیرسلفی، استخدام جنگجویان «سرخورده» طالبان و جنگجویان خارجی، استراتژی فراگیرتری را در پیش گرفته است.
در حالی که در ماه جوزا برخی رسانههای پاکستانی گزارش دادند که ثناءالله غفاری، مشهور به «شهاب المهاجر» رهبر شاخه خراسان داعش در ولایت کنر کشته شده، اما شورای امنیت از زنده بودن این رهبر داعش خبر داده است. طالبان نیز در آن زمان کشته شدن ثناءالله غفاری را تایید نکرد.
چند کشور عضو شورای امنیت گفتند که رهبر شاخه خراسان داعش، احتمالاً هنگام خروج از مرکز آموزشی «جماعت الاحرار» در کنر، هدف قرار گرفت و زخمی شد.
گروههای دیگر
در گزارش شورای امنیت همچنین گفته شده که گروههایی نظیر «جنبش اسلامی اوزبیکستان»، «اتحادیه جهاد اسلامی» و «خطیبه اما بخاری» همچنان در افغانستان فعالاند. گروه «جماعت انصارالله» هم از سوی طالبان و القاعده بودجه دریافت میکند.
شورای امنیت میگوید که جنگجویان جماعت انصارالله، از نیروهای اصلی لشکر منصوری، کندک ویژه بمبگذاران انتحاری طالباناند.
طبق این گزارش، جنبش اسلامی ترکستان شرقی نیز پس از جابهجایی از بدخشان، در ولایت بغلان مستقر شده و شبکه عملیاتی آن به چند ولایت دیگر نیز گسترش یافته است.
بنابر گزارش، تمرکز جنبش اسلامی ترکستان شرقی بر آموزش نیروهای ذخیره و استخدام زنان است. کشورهای عضو شورای امنیت همچنین از همکاری این گروه با سایر گروههای تروریستی، از جمله تیتیپی، در خصوص استخدام نیرو، آموزش و برنامهریزی عملیات ابراز نگرانی کردهاند.
در گزارش آمده که القاعده به جنبش اسلامی ترکستان شرق آموزش ایدئولوژیک ارائه میکند و داعش نیز با استفاده از نارضایتی آن از مهار شدن توسط طالبان، تعدادی از نیروهایش را جذب کرده است.
Be the first to comment on "گزارش شورای امنیت: القاعده هشت کمپ آموزشی جدید و چندین مدرسه در افغانستان ایجاد کرده است"