واکسین ملاریا دانشگاه اکسفورد برای نخستین بار اجازهٔ تطبیق یافت 

واکسین ملاریا که توسط دانشگاه اکسفورد بریتانیا ساخته شده است، برای نخستین بار اجازهٔ تطبیق در گانا را دریافت کرد.

دانشگاه اکسفورد با نشر بیانیهٔ گفته است: “واکسین برای تطبیق به کودکان پنج ماهه تا سه ساله منظور شده است؛ کودکانی که با بلندترین خطر مرگ ناشی از ملاریا مواجه اند.”

این دانشگاه گفته است که امیدوار است مرحلهٔ نخست حیاتی واکسین با گانایی‌ها و کودکان افریقایی در مبارزه با ملاریا کمک کند.

ادریان هیل، پژوهشگر ارشد برنامهٔ‌ واکسین R21/Matrix-M و رییس انستیتیوت جینر دانشگاه اکسفورد گفت که اجازهٔ تطبیق، اوج تحقیق ۳۰ ساله واکسین ملاریا در اکسفورد را نشان می‌دهد؛ واکسینی که با موثریت بلند طراحی شده و به کشورهای فراهم خواهد شد که به آن نیاز دارند.

در ماه سپتمبر سال گذشته، اکسفورد اعلام کرد که یک دوز تقویتی واکس ملاریا سطح بلند حفاظت علیه این بیماری را حفظ کرد.

این دانشگاه اظهار امیدواری کرد که این پیچاری ارزان در طول چند سال به پیمانهٔ گسترده تولید شده بتواند.

تیم پژوهش بین المللی پیشنهاد کرده است که واک ملاریا می‌تواند یک نقطهٔ بازگشت در مبارزه علیه این بیماری باشد که تنها در سال ۲۰۲۰ جان ۶۲۷ هزار نفر – اکثراً کودکان افریقایی- را گرفته است.

سال گذشته، واکسین دیگری که توسط شرکت دواسازی GSK بریتانیایی تولید شد، نخستین واکسینی بود که سازمان جهانی صحت استفادهٔ گستردهٔ آن را برای مبارزه با ملاریا پیشنهاد کرد. این واکسین تا اکنون به بیش از یک میلیون کودک در افریقا تطبیق شده است.

اما پژوهشگران یافته اند که موثریت واکسین GSK در حدود ۶۰ درصد است و حتی با تطبیق دوز تقویتی، تاثیرات آن به مرور زمان کاهش میابد.

این در حالی است که موثریت واکسین R21/Matrix-M در جلوگیری از ملاریا ۷۷ در صد است، در حالی که هدف تعین شدهٔ موثریت از سوی سازمان جهانی صحت، ۷۵ در صد است.

منبع

Be the first to comment on "واکسین ملاریا دانشگاه اکسفورد برای نخستین بار اجازهٔ تطبیق یافت "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*